En post for Nordmenn

Som du kanskje vet jeg har skrivet flere blog artikler gjennom mitt første ni og halve måneder i Norge men de har alle vært i engelsk (det er mitt første språk så er lettere for meg å skrive med). Jeg har nylig vært oppmerksom til fakten at der er noen nordmenn som har leste det så jeg trodde det var en bra tid å prøve å skrive en i norsk. Dette skal ikke være perfekt, min norske grammatikk er interessant og ikke helt riktige men jeg jeg skal bare prøve mitt beste uten å bruke Google.

Jeg skal starte med noen fakter om meg min utveksling:
Jeg har vært i Norge siden 20 januar og jeg skal være i Norge for en annen 2 måneder.

Jeg er 16 men når jeg første gikk til Norge jeg var 15.

Jeg er på min utveksling som en del av det Rotary Ungdom Utveksling Programmet (jeg skal forklare lit av hva det betyr senere).

 

En av de spørsmålene som jeg fikk mest fra andre er hvorfor valgte jeg å kommer til Norge og svare min er ikke så klar. Norge var ikke mitt første valg (det var mitt tredje) men jeg også føler Norge var det beste land for min utveksling. Jeg ønsket for kaldt vær og snø (jeg hadde bare vært sett det en gang før) og å komme til et land i Europa. Det var ikke at jeg ikke ønsket å dra til Norge men min onkel var en utveksling elev i Norge rundt 20 år siden og jeg var lit red å har folke tenke at jeg var ikke så originale. Å være helt ærlig jeg ikke tenkte så mye om hvilket land jeg ønsket å dra til som andre gjøre (jeg forstått at det var veldig mulig at jeg skal ikke har mitt første valg). Uansett, jeg er nå helt sikker at Norge var det landet jeg trengte å være i å utvikle og endre som jeg har gjort. Og det var grunnen hvorfor jeg valgte å går på utveksling.

Det er kjempe rart å tenke nå at jeg var bare 14 når jeg hadde min første intervjue å deltaker i Rotary utveksling. Det var februar 2017 og jeg har nesten ingen ide hvorfor jeg ønsket å går på utveksling når jeg var så ung. Gjennom 2017 jeg startet å tenker om min grunner å gjøre det (alle min venner, familien og lærer ønsket å vet hvorfor men jeg var ikke helt sikker) og jeg kan nå si at jeg forstår lit mer. Der er 3 stor grunner hvorfor jeg valgte å går på utveksling:

  1. Jeg trodde skole hadde blitt lit kjedelige – jeg skal være ferdig med skole i november 2020 og følte som jeg trengte å endre noen ting og tar et år å finne hva jeg ønsker å gjøre med livet mitt (jeg fortsatt har ingen ide).
  2. Jeg var interessant å prøver å bor uten min familien- jeg har alltid hadde min bror eller min søster (og noen ganger begge) på samme skole som meg og i flere av min idrettslag og musikkgruppe. Jeg er veldig glad i familien min men jeg var interessant å lære hvor mye de påvirket meg.
  3. Jeg ønsket å lære hvem jeg er og å bli et bedre mennesker- en av det mest populære grunn for utveksling elever å går på utveksling.

En veldig stor del av min utveksling er hva jeg gjøre med Rotary. Rotary Utveksling er en av de verdens største utveskling programmet og hvert år mer en 8 000 elever mellom 15 og 19 går på utveksling med Rotary rundt hele verden. Å være en del av Rotary Utveksling betyr at du har flere informasjon sesjoner før du drar hvor du lærer flere hjelpsomt triks, har et store støtte systemer begge i din vertslandet og hjemland og representere Rotary. Minst to ganger hver måned jeg går på en Sagdalen Rotary Klubb møte (min vertsklubb) og jeg har vært på to forskjellige distrikt konferanse. Jeg har også besøkte flere Rotary Klubber med Distrikt Guvernøren å snakker om utveksling. Rotary er det beste programmet å går på utveksling med, det er sikkert, og Rotary i Norge har fått mer og mer klubber å være vertsklubber. Dette betyr at der er mer ledig plass enn før for elever som ønsker å går på utveksling. Rotary Utveksling er det beste ting som jeg har gjort i hele livet mitt. Jeg har lærte et nytt språk, lærte å være mer selvsikker, lærte å være mer selvstendig og lærte ingenting er umulig. På min utveksling jeg har gjort så mange utrolig ting. Jeg opplevede et skikkelig kaldt vinter, spilte med skolekorps på 17 mai, sett sol ned fra toppen av Mount Ulriken i Bergen, gjort en fremlegg for mer enn 110 mennesker i norsk og møtet mennesker fra rundt hele verden.

Jeg kunne aldri har trodde at det var mulig for meg å skrive en rapport i en språk som var ikke engelsk og, igjen, jeg vet at det er ikke perfekt men dette bare viser dere hva man kan lære på utveksling. Jeg kunne ikke norsk 9 måneder siden og nå jeg kan kommunisere og forstår.

Jeg kan aldri forklare hvor mye min utveksling betyr til meg men jeg vet at det her endret livet mitt. Jeg har mindre enn to måneder til jeg må dra hjem og jeg gruer meg til det. 59 dager til….

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *